Word je bewust van de perceptie van je patiënten

Patiënttevredenheid is ontzettend belangrijk

Gezondheidszorg

Door patiënten en cliënten rechtstreeks om feedback te vragen daar waar zij de zorg ontvangen, krijg je de meest waardevolle informatie om je zorgorganisatie mee te verbeteren. Word je bewust van de perceptie van je patiënten of cliënten met onze gebruiksvriendelijke en laagdrempelige enquêtetools.

Patiënttevredenheid

Patiënttevredenheid is ontzettend belangrijk. Om te kunnen concurreren moeten zorgaanbieders investeren in de kwaliteit van hun dienstverlening, hun serviceprestaties bewaken en voldoen aan de verwachtingen van hun patiënten. Patiënten kiezen de zorgaanbieder waar zij zich niet alleen geholpen maar ook prettig voelen. Leg daarom snel en realtime de zorgbeleving van je patiënt vast, leer van hun input en verbeter direct.

Smileys worden verzameld door

  • Gezondheidsklinieken
  • Ziekenhuizen
  • Bloeddiensten
  • Fysiotherapeuten
four smileys cases gezondheidszorg middle

Klanten vertellen

“ We’ve seen HappyOrNot mold how our employees behave. Now, they recognize that when patients are being asked ‘how did we do today’ or ‘would you recommend us to your family and friends’, they want to be the reason that our patients press the green button.”

Colleen Taylor
Vice President of Operations at
Hannam Fertility Centre

Een bijkomend voordeel: efficiëntie!

Optimaliseer je personeelsinzet

De smileys van FourSmileys monitoren schommelingen in de patiënttevredenheid zodat je bij kunt sturen op een manier die echt werkt; bijvoorbeeld door extra personeel in te zetten.

Bouw aan langdurige samenwerkingen

Maak inzichtelijk dat je focust op de kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid. Dit kan bijdragen aan de relaties en overeenkomsten voor gezondheidszorg met gemeenten en overheden. Zij willen burgers de beste dienstverlening bieden. Laat zien dat jij die in huis hebt.