top of page

Feedback op het moment suprême

Uit een artikel van onze partner HappyOrNot blijkt dat alleen al in de Verenigde Staten 1,6 biljoen dollar verloren gaat als gevolg van klanten die wisselen van bedrijven door slechte dienstverlening. Dit is zonde en onnodig. Klantloyaliteit neemt juist toe als de dienstverlening goed is dus het is zonde om dit te laten schieten. 96% van de klanten benoemt dat de kwaliteit van de dienstverlener en de service doorslaggevend is bij het maken van de keuze of er wel of niet gewisseld wordt tussen aanbieders. Als jouw organisatie de service hoog in het vaandel heeft staan en daar ook daadwerkelijk op stuurt door middel van feedback verzameling en continue verbetering, ligt er een enorme groeikans in het verschiet. Waar begin je?


Data is the key

Allereerst is de verzameling van data cruciaal om in kaart te brengen hoe de huidige dienstverlening wordt ervaren. Veel innovaties of verbeteringen vinden tegenwoordig nog steeds plaats op basis van te weinig of zelfs geen data. Nog te veel bedrijven acteren direct op een negatieve review, een boze email of een officiële klacht. Maar niet zelden is dit slechts een enkele ervaring en kijkt de rest van de klanten heel anders naar de organisatie. De oplossing ligt in het consequent feedback verzamelen om zo meer inzicht te krijgen in de emoties van de klant. Hoe voelen zij zich? Waarmee associëren zij jouw merk? Hoe groot is de kans dat zij terugkomen? Juist het inzetten van feedbacktools op het moment suprême geeft de meest interessante en betrouwbare feedback.


Smiley Touch

Met de producten van FourSmileys kun je dit realiseren. De Smiley Touch is een van de feedback tools die ervoor zorgt dat de verkregen data direct kan worden ingezet om de dienstverlening van de organisatie te verbeteren. Jij bepaalt wanneer de klant feedback kan achterlaten, zowel voor, tijdens als na het aankoopproces. De feedback wordt gecombineerd, geanalyseerd en op basis van de data kun je conclusies trekken. Waar in het proces gaat het goed? Waar gaat het minder goed? Waar liggen de verbeterpunten en daarmee de groeikansen?

Benieuwd naar wat onze producten voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk hier de verschillen tussen Smiley Terminal, Smiley Touch en Smiley Digital.

Comments


bottom of page