top of page

Wat kunnen feedback smileys betekenen voor jouw sector?

Het meten van feedback met behulp van feedback smileys wordt in veel sectoren gebruikt. Hoewel de toepassing en ervaring in de verschillende sectoren hetzelfde kunnen zijn, dient het vaak een ander doel. Welke doelen zijn dit? In dit artikel lichten wij voor een tweetal sectoren als voorbeeld toe welke tools worden ingezet om de doelen te bereiken. We kijken hiervoor naar de sector gezondheidszorg en kantoren.


Gezondheidszorg

De feedback smileys worden breed ingezet in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en huisartsenpraktijken. In de gezondheidszorg is een groot tekort aan mensen, de kosten stijgen en er is een gebrek aan capaciteit. Niet zelden raakt personeel overspannen door de hoge werkdruk. Een probleem dat de komende jaren opgelost dient te worden. Het focussen op initiatieven die de grootste verbeterslag kunnen realiseren, is cruciaal. Dit geldt niet alleen voor het personeel, maar ook voor de patiënten. Werknemerstevredenheid heeft een direct effect op de tevredenheid van patiënten, aldus Blake Morgan van Forbes. In de gezondheidszorg worden de feedback smileys ingezet om de tevredenheid te meten bij verschillende balies. Daarnaast kunnen er specifieke vragen worden gesteld aan werknemers of patiënten om doelgericht te achterhalen wat de ervaringen zijn en waar de verbeterpunten liggen. De Smiley Terminal en Smiley Touch worden het meest ingezet. Met de Smiley Touch kan degene die feedback achterlaat ervoor kiezen om een toelichting te geven. Zo komen daar nóg meer bruikbare adviezen uit die direct geïmplementeerd kunnen worden.


Offices

Op veel werkplekken kunnen de feedback smileys worden toegepast om werknemerstevredenheid te meten. Het voordeel van de feedback smileys is dat iedereen op een gekozen moment feedback kan achterlaten in plaats van een geplande feedback email waar iemand langer mee bezig is en vaak niet spontaan wordt ingevuld. Als organisatie kun je meteen bijsturen met de feedback smileys op basis van gestelde KPI’s. Daarnaast zetten veel organisaties digitale feedback in als dataverzamelingsmethode. Dit kan zijn via de website, voor nieuwe en bestaande websitebezoekers om de website-ervaring verder te verbeteren. Het kan echter ook worden ingezet om de klanttevredenheid te meten door een digitale enquête te versturen, of direct via de emailhandtekening. De producten die veelal worden gebruikt bij kantoren zijn Smiley Touch en Smiley Digital.

De twee sectoren hierboven geven aan hoe de klantervaring, werknemerstevredenheid en groei kunnen worden verbeterd door gebruik te maken van feedback smileys. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de feedback smileys in te zetten, bijv. in het openbaar vervoer en de retail.

Benieuwd naar de mogelijkheden om feedback te ontvangen? Lees dan alles over hybride feedback in deze blog.

Comments


bottom of page