Een blije klant is een loyale klant

en de beste ambassadeur die je je wensen kunt

Retail

Een blije klant is een loyale klant en de beste ambassadeur die je je wensen kunt. Ontdek hoe goed jouw onderneming in de behoeften van je klanten voorziet en meet hun tevredenheid met behulp van een van onze laagdrempelige feedbackoplossingen.

Wees relevant

Het mooie aan onze terminals en tablets is dat je ze overal in je winkel of zaak kunt plaatsen, zodat je feedback kunt vragen op een relevant moment. Onmiddellijk na het afrekenen bijvoorbeeld, of bij het verlaten van het pand. Gebruik eventueel de mogelijkheid tot doorvragen om de klantervaring op specifieke punten te kunnen verbeteren.

Smileys worden verzameld door

  • Kledingwinkels
  • Drogisterijen
  • Bouwmarkten
  • Sportwinkels
  • Elektronicawinkels
  • Supermarkten
  • Banken
  • Reisbureaus
four smileys cases retail middle

Klanten vertellen

“Dankzij de snelle service en praktische terminal van HappyOrNot hebben wij iedere dag de medewerkerstevredenheid onder onze Hallmarkers kunnen meten. Mede door het eenvoudige systeem, verliep alles heel soepel en konden we zelf in een uitgebreide rapportage dagelijks de gegevens inzien. Een aanrader voor iedereen die snel inzicht wil hebben in klant- of medewerkerstevredenheid!”

Hallmark
Stefanie Bremer

Betrek je medewerkers

Feedbacktool

Door de inzet van de feedbacktool worden je medewerkers zich beter bewust van hun bijdrage aan de klantervaring, worden ze alerter op hun interactie met de klanten en verbetert hun service. Zij willen de reden zijn dat de klant op de groene smiley drukt!

Laat klanten weten dat je hen waardeert

En dat je het belangrijk vindt hoe ze jouw producten, diensten of service ervaren. Door hen om feedback te vragen, zorg je voor een betekenisvollere relatie tussen jou en je klant, gebaseerd op vertrouwen en loyaliteit. Je klanten zijn tenslotte je beste bron van informatie. Ze helpen je om je dienstverlening beter te begrijpen en je service naar een hoger niveau te brengen!