top of page

Groei start met feedback tools, hoe bereiken we dit in 2023?

In een tijdperk met een overvloed aan data heerst er een verwachting dat belangrijke strategische beslissingen genomen worden op basis van data en objectieve conclusies. Toch zien we niet zelden dat het niet echt duidelijk is hoe klanten de producten of dienstverlening ervaren, waar de verbeterpunten liggen, wat de werknemerstevredenheid is, of net zo belangrijk: wat ervoor zorgt dat klanten en werknemers juist fan maakt van de organisatie. Hoe kun je feedback tools correct inzetten om in 2023 flink door te groeien?


Uit diverse onderzoeken blijkt dat de financiële resultaten een direct causaal verband hebben met de klanttevredenheid. Om de klanttevredenheid te kunnen meten met betrouwbare, hoge kwaliteit feedback zijn er twee criteria van belang: volume en betrouwbaarheid. Om dit te verzamelen is het belangrijk dat je direct op het moment van de ervaring feedback vraagt en niet pas daarna. Hoe vaak krijg je niet een mail met daarin: hoe heb je bedrijf x ervaren? Hoe vaak heb je ook echt zin om dat in te vullen als de ervaring goed of prima was? Hetzelfde geldt eigenlijk ook bij negatieve feedback. Op het moment zelf ervaar je nog de emotie, maar neem je bij een slechte ervaring echt de moeite om dagen erna nog feedback achter te laten?

De feedback momenten moeten dus op iedere plek en ieder contactmoment met de klant mogelijk zijn. Met FourSmileys kun je verschillende tools inzetten om via diverse kanalen op verschillende momenten feedback te vragen. De Smiley Touch biedt in drie stappen de mogelijkheid tot feedback, namelijk:

  1. Klik op de smiley die het meest overeenkomt met de ervaring

  2. Geef via meerkeuze aan wat er goed was, minder goed of kies een andere vraag

  3. Hier heeft de klant de mogelijkheid om nog een eigen opmerking te plaatsen. Dat is niet verplicht en kan worden overgeslagen.

Als organisatie kies je zelf de vraag die je wilt stellen bij stap 2. Hieronder een voorbeeld hoe dat eruit zal zien. Als er voldoende feedback en daardoor data binnenkomt kun je als organisatie direct inspelen op verbetermogelijkheden en focussen op een verbeterde klanttevredenheid en direct starten met groeien!

Meer weten over de verschillende producten? Lees het hier: https://foursmileys.com/producten/

Comments


bottom of page