top of page

Efficiënte zorg: waar liggen kansen voor verbetering?

In de zoektocht naar continue verbetering en efficiëntie in de zorgsector is het cruciaal om te begrijpen waar medewerkers operationeel tegenaan lopen. FourSmileys biedt dé oplossing om daarachter te komen. Wanneer de feedbackoplossing wordt ingezet, worden op correcte wijze de meest accurate feedbackresultaten verzameld. Optimalisatie op de werkvloer wordt gegarandeerd door de volgende drie stappen te handhaven: meten, weten en verbeteren. Het systeem van FourSmileys maakt dit mogelijk. Het feedbacksysteem is ontworpen om inzicht te bieden in de dagelijkse operationele uitdagingen waarmee medewerkers in de zorg worden geconfronteerd. In plaats van optimalisaties te baseren op aannames, stelt dit systeem zorginstellingen in staat om beslissingen te nemen op basis van echte, directe feedback en valide data interpretaties van hun teams.


Optimaliseer met échte feedback

Het systeem van FourSmileys maakt gebruik van structurele rapportages om veranderingen te identificeren en prioriteiten te stellen voor verbetering. Met real-time feedback mechanismen kunnen medewerkers eenvoudig hun ervaringen delen en suggesties doen voor verbetering, wat resulteert in een cultuur van open communicatie en continue verbetering.


“Baseer optimalisatie niet op aannames, maar op echte feedback.” - Edwin Roukema, directeur van FourSmilleys.

De feedbackoplossing van FourSmileys stelt zorginstellingen in staat om precies te begrijpen waar kansen liggen voor verbetering. Door te luisteren naar de stemmen van hun medewerkers, kunnen ze gerichte acties ondernemen om processen te optimaliseren en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Je medewerkers zijn de grootste bron van informatie als het gaat om het verbeteren van de dienstverlening. De FourSmileys terminals halen deze informatie in real-time voor je op, zo ontvang jij échte feedback.


Het komt van twee kanten

Door informatie met de gebruikers van het systeem te delen laat je hen weten dat je hun feedback waardeert en belangrijk vindt. Feedback vragen en de resultaten delen creëert betekenisvolle relaties, wekt vertrouwen en bevordert loyaliteit. Jij kent je medewerkers beter, begrijpt hun operationele werkzaamheden en helpt hen beter door gebruik te maken van de FourSmileys terminals. Tevredenheidsgegevens helpen ook om je medewerkers zich meer bewust te laten zijn van hun interactie met cliënten en motiveren hen om nog betere service te bieden. FourSmileys nodigt zorginstellingen uit om deel te nemen aan de revolutie in feedbackgestuurde efficiëntie en kwaliteitsverbetering. Voor meer informatie over onze feedbackproducten en hoe wij de zorgsector bedienen, kun je terecht op onze website.


Over FourSmileys

FourSmileys is de officiële partner in de Benelux van HappyOrNot en heeft vele organisaties op weg geholpen naar verbetering. Tal van klanten gingen je voor, allemaal waren zij op zoek naar een betrouwbare oplossing om tevredenheid te meten. FourSmileys is een toonaangevende leverancier van feedbackoplossingen die organisaties helpen hun prestaties te verbeteren. Daarnaast draagt het bij aan het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers en het optimaliseren van de klantervaring. Met geavanceerde technologieën en diepgaande inzichten uit de sector streeft FourSmileys ernaar om zorg steeds efficiënter te maken door continue verbetering.

 

Voor meer informatie over FourSmileys en ons duurzame digitale feedbackoplossing kun je terecht op de website of neem contact op via de contactpagina.

Comentarios


bottom of page