top of page

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem

De beste zorg, hoge kwaliteit en een veilige omgeving zijn essentieel in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, in West-Vlaanderen. Sinds februari 2021 maakt het ziekenhuis gebruik van drie Smileys Terminals om meer te weten te komen over de ervaring van de patiënten en medewerkers. Daarnaast is het ziekenhuis ook vooruitstrevend en zetten ze graag in op innovatieve projecten.


Met de terminals krijgen we op een snelle manier informatie van onze medewerkers of patiënten, vertelt Joline Goossens, Manager Kwaliteit & Innovatie. Gebruikers kunnen, indien gewenst, altijd direct een opmerking achterlaten, zodat we nog meer inzicht krijgen.


Ingezet voor meerdere doeleinden

De terminals worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo gebruiken we het om te peilen of de patiënten vlot de weg vinden door het ziekenhuis, of ze tevreden zijn over hun bezoek aan een afdeling, of ze zich veilig voelden in tijden van de pandemie en of ze tevreden zijn over de ontvangst en behandeling in het ziekenhuis. Daarnaast zetten we de smileys ook veel in voor HR-doeleinden. Recent zijn we een campagne over gezond leven gestart voor onze medewerkers. Met de terminals peilden we, in het kader van een project rond duurzame mobiliteit, of de medewerkers met de auto naar het werk kwamen en in het kader van mentaal welzijn vroegen we onder andere hoe ze zich voelden gedurende de dag.


De verkregen data hebben al geleid tot daadwerkelijke nieuwe plannen. Met behulp van de Smileys konden medewerkers delen hoe betrokken ze zich voelden bij de organisatie. Uit de data kwam dat dit beter kon. Dat is feedback waar wij iets mee konden. Inmiddels hebben we een model opgezet om de betrokkenheid te vergroten en dat wordt dit in juni geïmplementeerd.


De samenwerking met FourSmileys

De samenwerking is heel goed. FourSmileys is altijd goed bereikbaar, vriendelijk en behulpzaam. Zeker in de opstartfase toen we het programma nog niet onder de knie hadden, was geen vraag te veel. De producten hebben ons veel gebracht en worden veelvuldig gebruikt. Het is een leuke manier om snel informatie te verkrijgen. We blijven dit dan ook graag inzetten in de toekomst.


“Met de terminals krijgen we op een snelle manier informatie van onze medewerkers of patiënten, vertelt Joline Goossens, Manager Kwaliteit & Innovatie. Gebruikers kunnen, indien gewenst, altijd direct een opmerking achterlaten, zodat we nog meer inzicht krijgen."

Comments


bottom of page